DeliveryBike haalt groeikapitaal op

Fietsproducent FENEF BV, producent van postfietsen (Postbike) en bezorgfietsen (Deliverybike.com), haalt groeikapitaal op

Fietsproducent FENEF BV, maker van onder meer postfietsen (Postbike) en bezorgfietsen (Deliverybike.com), heeft groeikapitaal opgehaald bij het Bosch Investeringsfonds.

De snelgroeiende Bossche fietsproducent is tien jaar geleden opgericht door Jan-Willem van Mourik en verkoopt (elektrische) bezorgfietsen onder de merknaam Postbike en Deliverybike.com. Het Bosch Investeringsfonds (BIF) gaat zowel financieel als professioneel helpen om de groeiambities van FENEF BV waar te maken om Europees marktleider in bezorgfietsen te worden. Jan-Willem van Mourik: “We zijn erg blij om BIF als partner aan boord te halen. BIF brengt niet alleen groeikapitaal mee om onze ambities te verwezenlijken, maar ook de kennis en ervaring van zes succesvolle ondernemers die helpen bij het realiseren van onze groeiambities, zowel in Nederland als daarbuiten”.

Investering in opschaling
Volgens Leo van Schijndel, investment manager van BIF is de potentie van deliverybike.com groot; “Van Mourik heeft in een vroeg stadium en volledig op eigen kracht een uitstekende positie verworven in een interessante groeimarkt.” BIF heeft ruime ervaring met het verder brengen van ondernemingen in de scale-up fase. “Ik ben er van overtuigd dat met de investering een versnelling zal worden aangebracht die leidt tot groei in omzet en werkgelegenheid’”.

Elektrische bezorgfiets sterk in opkomst
Met het groeikapitaal kan het snelgroeiende fietsenmerk op dit cruciale moment opschalen en haar technologische voorsprong op de markt behouden. In 2013 ontwikkelde en leverde Postbike de allereerste elektrische bezorgfietsen in Nederland voor Domino’s Pizza. Sindsdien maakt de elektrische bezorgfiets een snelle opmars in het straatbeeld ter vervanging van vervuilende bezorgscooters. “Middels dit groeikapitaal kunnen we het momentum pakken en onze voorlopers positie in de bezorgmarkt behouden”, aldus Jan-Willem van Mourik.

Bosch Investeringsfonds (BIF)
BIF, publiek-privaat investeringsfonds bestaande uit de Gemeente ’s-Hertogenbosch en zes (oud)-ondernemers, investeert middels groeikapitaal, maar ook door haar knowhow en netwerk ter beschikking te stellen voor snel groeiende ondernemingen in de regio, bij voorkeur in de scale-up fase. Jan Hoskam, als Wethouder Economische Zaken een van de grondleggers van BIF is blij met de participatie in Deliverybike: “Het is mooi dat we jonge, goede ondernemers als Van Mourik een zetje in de rug kunnen geven met dit unieke fonds”.

Download als PDF