Service & onderhoud

Wil je het onderhoud van je bezorgfiets zelf regelen of juist volledig ontzorgd worden? Bij DeliveryBike mag je dat helemaal zelf bepalen.

De keuze is aan jou!

DeliveryBike introduceerde in 2013 als allereerste van Nederland een elektrische bezorgfiets. Sindsdien zijn we continu bezig met het doorontwikkelen van onze Delivery bikes en het optimaliseren van onze service. Door de jaren heen hebben we enorm veel ervaring opgedaan en nauw samengewerkt met onze klanten om het bezorgen zo aangenaam en eenvoudig mogelijk te maken. We weten dan ook als geen ander hoe we de kwaliteit van een bezorgfiets kunnen waarborgen. We zijn er trots op de absolute expert te zijn op het gebied van elektrische bezorgfietsen en het daarbij behorende onderhoud.

Bij DeliveryBike staat jouw gemak centraal. Je kunt daarom kiezen tussen koop of operational lease en het serviceniveau volledig afstemmen op jouw behoeften.

Operational lease

volledig ontzorgd; alles voor je geregeld

Wil jij je volledig richten op je bezorgservice en geen omkijken hebben naar je Delivery bike? Dan is operational lease de juist keuze! Voor een vast bedrag per maand word je volledig ontzorgd. Je weet dus precies waar je op kunt rekenen en hoeft niet bang te zijn voor onverwachte kosten. Je profiteert bij operational lease van:

Service binnen 48 uur

Is je Delivery bike kapot, beschadigd of gestolen? Wij staan binnen 48 uur op de stoep om het probleem te verhelpen.

Periodiek onderhoud

De kwaliteit van een bezorgfiets wordt gewaarborgd door de fiets regelmatig een grondige onderhoudsbeurt te geven. De kans op schade en pech wordt zodoende veel kleiner. Daarom worden alle Delivery bikes 3 keer per jaar volledig nagekeken en onderhouden door onze fietsexperts.

Uitgebreide verzekering

Geen zorgen over ongevallen, schade of diefstal. Je Delivery bike is gedurende de volledige leaseperiode goed verzekerd.

Leenfiets

Wij begrijpen als geen ander dat je niet zomaar zonder bezorgfiets kunt. Dat is dan ook de reden dat we reparaties zoveel mogelijk direct op locatie uitvoeren. Lukt dit niet? Dan zorgen we voor een leenfiets zodat je toch kunt blijven bezorgen.

Doorlopende garantie

Er zit gedurende de hele leaseperiode uitgebreide garantie op je bezorgfiets. Je komt dus niet voor verrassingen of onverwachte kosten te staan.

Zeer compleet onderhoud

Wat de service van DeliveryBike uniek in de markt maakt, is het zeer complete onderhoudspakket. Al het onderhoud, exclusief banden, is volledig inbegrepen en hier zitten geen enkele beperkingen op. Geen kleine lettertjes dus.

Koop

volledig vrij; onderhoud optioneel

Kies je ervoor een Delivery bike te kopen? Dan ben je volledig vrij om zelf te bepalen hoe en waar je je fiets laat onderhouden. Zo kun je kiezen voor onderhoud bij een lokale fietsenmaker of een eigen monteur inschakelen.

Onderhoud zelf regelen

Kies je ervoor om het onderhoud van je fiets zelf te regelen, dan bevat onze overzichtelijke onderhoudstabel (binnenkort beschikbaar) alle informatie die je nodig hebt. We raden aan een Delivery bike binnen 1 maand of 500km na aankoop (wat als eerste van toepassing is) een servicebeurt te geven en minimaal 3 onderhoudsbeurten per jaar uit te voeren. Goed en tijdig onderhoud zorgt ervoor dat een Delivery bike veilig en betrouwbaar is én blijft. Het is tevens een vereiste voor het behoud van garantie.

Onderhoudscontract bij DeliveryBike
Het is ook mogelijk om na aankoop een onderhoudscontract bij DeliveryBike af te sluiten. Zodoende weet je zeker dat je bezorgfiets tijdig en op de juiste manier wordt onderhouden. Met het onderhoudspakket kies je voor extra gemak en bedrijfszekerheid. De kosten van het onderhoudspakket bedragen €40,- per maand. Hierbij zit het volgende inbegrepen:

  • Eerste servicebeurt
  • 3 onderhoudsbeurten per jaar
  • Garantieverlenging van 1 naar 2 jaar
  • Vervangen van aan slijtage onderhevige onderdelen per jaar: 1 set banden, 3 sets remblokken, 1 schijfrem, 1 set remkabels. Overige onderdelen zijn tegen betaling.
  • Gratis leenfiets bij reparatie indien nodig.

Dit onderhoudspakket bevat geen fietsverzekering.

Garantie
Kies je voor koop, dan geldt een garantietermijn van 1 jaar met uitzondering van aan slijtage onderhevige onderdelen. Houd er rekening mee dat een fiets altijd periodiek onderhoud nodig heeft. Om aanspraak te kunnen maken op garantie, dient een Delivery bike dan ook regelmatig en kundig te worden onderhouden. Zie hiervoor onze onderhoudstabel (binnenkort beschikbaar).

AXA Sleutelservice

Ben je de sleutels van jouw DeliveryBike kwijtgeraakt? Via de AXA Sleutelservice website kun je veilig en snel een extra sleutel voor jouw AXA-fietsslot bestellen.

Heeft jouw Deliverybike schade opgelopen of is hij toe aan onderhoud? Neem dan contact met ons op en we helpen we zo snel mogelijk verder.

DeliveryBike Servicebus